10.12.2021. sa početkom u 17:00 sati u Galeriji Novi Hram otvorena je izložba likovnih radova na temu:

Govor mržnje u okviru projekta: Borba protiv antisemitizma, islamofobije i ksenofobije u javnom obrazovnom prostoru;. Jevrejsko kulturno – prosvjetno i humanitarno društvo ;La Benevolencija; realizuje projekt uz podršku Vijeća Evrope i TPO Fondacije iz Sarajeva.

Petnaest učenika i učenica srednje škole za tekstil, kožu i dizajn kroz likovne radove nastojalo je prikazati negativne fenomene koje možemo susreti u našem društvu a tiču se antisemitizma, islamofobije i ksenofobije. Učenici su koristili različite tehnike u cilju što boljem slanja poruke onima koji budu posjetili izložbu.

Vijeće Evrope – Ured u Sarajevu Evropska unija u Bosni i Hercegovini Council of Europe Inclusion and

Anti-Discrimination Horizontal Facility II Block the hatred. Share the love.

Učenici/e čiji su radovi izloženi su:

1. HANA GEGIĆ

2. EMELA ŠARIĆ

3. IMAN OKAN

4. ILMA KOLUBARA

5. TIMUR HRUSTEMOVIĆ

6. AMINA RIBIĆ

7. ADNA TAHIROVIĆ

8. ILMA OGRIĆ

9. NEJRA LJUCA

10. AKIR LATIĆ

11. EMMA KRIH

12. LEILA PEHADŽIĆ

13. MERJEM CICO

14. LAMIJA SINANČEVIĆ

15. ELMA TURČALO

Istaknuto: Učenici su došli na izložbu sa prijateljima, roditeljima i ponosno su predtavili svoj rat. Također uč. su svima prisutnim koji bi prišli njihovom radu rado razgovarali na temu koju su predtavili, razloge zbog koje su uzeli baš tu temu itd. Poslije izložbe uč. su dobili poebnu motivaciju da više kroz likovni rad predstave tema koje su negativne pojave u našem društvu. Nekad im je lakše na taj način izraziti ono što misle i vide.

Koordinator ispred Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn: Alma Ahmethodžić prof.