28.12.2020.  u zbornici Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn za učešće u projektu Dijalogom do razumijevanja podijeljene su zahvalnice učenicama i učenicima. Tom prilikom profesorica i uč. su se zahvalili  TPO Fondaciji i Etos inicijativi za podršku kao i partnerima u projektu  Srednja škola metalskih zanimanja Sarajevo, Centar za kulturu dijaloga, Mreža za izgradnju mira, Udruženje nastavnika, profesora Građansko obrazovanje.

Zahvalnice su uručene učenicima:Amina Ribic Amina Vrucak Alisa Sjenar Naida Vilic Akir Latic Emma Krih Džejna Dzejna Ribica Džejna Dzejna Hamzic Minela Benic Adna Skrijelj Ajla Džannović Ajla Mustafi

U okviru projekta učenici su imali priliku obilježiti Međunarodni dan mira, Međunarodni dan planete Zemlje, Dan Evrope kao i obilježiti Kampanju 16 dana aktivizma korz različite aktinvosti. Učenici su svoje zadtake nrp. naslikati mir ili doprinjeti planeti Zemlji povodom Dana planete Zemlje fotografisali i slali kooridnatorima koji bi na zajendičkoj aktivnosti prestavili sve radove uč.

Istaknuto: Da je uč. ovaj projekt u vrijeme pandemije i aktinvosti dobro došle da urade nešto kreativno bilo da posade cvijće ili naslikaju mir ili podjele letke povodom Međunarodnog dana mira. Istaknuto je da im je bilo zanimljivo što su imali priliku upoznati uč. iz druge škole prvo online a nakon toga i uživo.

Više na linku.