Na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku svečano je otvoren Peti međunarodni simpozij tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna TImod 2022.

Svečano otvaranje Petog međunarodnog simpozija tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna, TImod 2022., okupilo je predstavnike tekstilne struke iz oblasti nauke, srednjoškolskog obrazovanja, realnog sektora i tekstilnih firmi, koji su svojim prisustvom i podrškom pokazali da žele promjene u oblasti tekstilne industrije i da su spremni za njih!

Svi govornici su istakli značaj povezanosti teorije i prakse i značaj regionalnog povezivanja kako prostora obrazovanja tako i tržišta rada koje prepoznaje potrebe u skladu sa novim tehnologijama tekstilnog inženjerstva i modnog dizajna. “Da bi bili konkurentniji, ključ je u obrazovanju a umrežavanje nas čini bogatijim i jačim!” jedna je od poruka sa današnjeg otvaranja.

TImod 2022. svečano je otvorio premijer Vlade SBK/KSB, gosp. Tahir Lendo, a u programu su učestvovali načelnik Općine Travnik, prof. dr. Kenan Dautović, gosp. Meho Camović, predsjednik Udruženja srednjih tekstilnih i kožarskih škola Srbije, doc. dr. Maid Omerović, ispred kompanija Number 1, Hasky sport i Absolute Group, partnera fakulteta, gosp. Behudina Rovčanin, direktor Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn iz Sarajeva, doc.dr.Samir Pačavar, predsjednik Naučnog odbora simpozija, prof. dr. Hazim Selimović, dekan Edukacijskog fakulteta i prof. dr. Amra Tuzović, menadžer za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja na Univerzitetu u Travniku i voditelj studija na Fakultetu za tehničke studije.