TImod 2022

Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku organizira Peti međunarodni simpozij TImod 2022 – tekstilno inžinjerstvo i modni dizajn u petak 25.3.2022. godine.

U okviru TImod-a 2022 predviđen je certificirani seminar za profesore srednjih škola i takmičenje učenika srednjih škola tekstilnog i kožarskog usmjerenja iz predmeta „Konstrukcija odjeće“ i „Praktična nastava“.

Modna revija je jedna od najposjećenijih tačaka cijelog programa TImod-a. Ove godine će učešće na modnoj reviji pod nazivom „Talenti“ uzeti i učenice Manekenske i Modno kreativne sekcije naše škole. Ovih dana obavljaju se posljednje pripreme za izbor modela koji će biti predstavljen u Travniku.

Naši učenici će također učestvovati na takmičenju na kojima su prethodnih godina osvajali zapažene rezultate i vrijedne nagrade.

Učenik naše škole Enis Kolić je na TImod-u 2019 bio najbolji takmičar iz „Praktične nastave“ i osvojio za sebe punu stipendiju na Fakultetu za tehničke studije na smjeru Tekstilno inžinjerstvo i dizajn i sada je III godina studija. Za školu je osvojio univerzalni šivaći stroj nove generacije.

Osim dobrog uspjeha naših takmičara TImod 2022 će kao i svake godine biti medijski odlično zastupljen te se nadamo i dobroj promociji naše škole.