29.10.2018. TPO Fondacija održala Etos konferenciju u Sarajevu na kojoj je prisustvovalo 250 nastavnika, pedagoga i predstavnika ministarstava obrazovanja i civilnog društva. Predstavljeni su školski projekti: tri kratka filma i dvije prezentacije Etos projekata koje su realizirali u svojima školama. Predstavljen je Zbornik radova: “Živi vrijednosti: globalni etos u lokalnm kontekstu u BiH” koji su uredile doc. dr. Zilka Spahić Šiljak i Melika Šahinović a radove su pisali nastavnici i pedagozi. . U zborniku objavljen je tekst profesorice Alme Ahmethodžić pod nazivom „Budi svoj/a budi jedinstven/a“.

Među predstavljenim projektima predstavljen je projekt Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn, Živi vrijednosti-budi čovjek. Projekt su predstavile koordinatorica Alma Ahmethodžić i asistentica u projektu Elbasa Mulić.Na konferenciji prisustvovala je i pedagogica škole Almedina Pašić-Muratović.

Na kraju su uručene nagrade učenicima koji su učestvovali na likovnom konkursu: Živi vrijednosti i otvorena je izložba njihovih radova.