Povodom Dana nezavisnosti naše domovine Bosne i Hercegovine sekcije debatna, civitas, dramsko-recitatorska i historijska obilježili su ovaj značajan datum i dan. Na časovima historije posvećenom ovom danu održan je čas na kojem je istaknuto koliko je važan ovaj datum za našu domovinu, koliko je važno da se poštuje i njeguje a posebno koliko je važno da mladi poštuju i njeguju ovaj datum i poseban dan.

U holu škole izvedena je simbolična pjesma Mehmedalije Maka Dizdara, Zapis i zemlji, koja mnogo govori o našoj domovini i njenoj historiji a časovi II smjene počeli su intoniranjem himne.

Na časovima Kulture religija i Građanskog obrazovanja /Demokratije i ljudskih prava istaknuto je koliko je važno da građani s poštovanjem i uvažavanjem obilježavaju državne praznike i koliko je značajan zajednički identitet kojeg treba da krase solidarnost, odgovornost, tolerancija, istrajnost i rad.ovodom dana materinjeg jezika na časovima Bosanskog jezika i književnosti učenici i učenice su izradili makete pisma Bosančica  jedanog od simbola BiH i njene historije stećak.Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine!

Voditelji sekcija Alma Ahmethodžić, Sanela Đozo i Selma Karić #dramsko-recitatorska#histofijska#civitas#debatna#“Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki:

A kto je ta sta je ta da prostis

Gdje li je ta

Odakle je

Kuda je ta

Bosna

Rekti

A zapitani odgovor njemu hitan tad dade:

Bosna da prostis jedna zemlja imade

I posna i bosa da prostis

I hladna i gladna

I k tomu jos

Da prostis

Prkosna

Od sna.