Upis učenika u prvi razred školske 2019/2020. godine 

Poštovani učenici i roditelji učenika završnih razreda osnovnih škola molimo Vas da pročitate nekoliko važnih informacija kada je riječ o upisu u prvi razred Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn.

Ukoliko se odlučite za jednu od srednjih škola koja može obezbijediti stručno znanje onda svakako prije apliciranja za upis posjetite našu školu i uvjerite se da mi imamo:

Učenici koji završe našu školu četvrtog stepena mogu studirati na svim fakultetima i visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Ukoliko žele da nastave svoje usavršavanje mogu izabrati neki od Tekstilnih fakulteta sa sjedištem u Travniku, Bihaću ili Banja Luci.

 

Svakako nemojte zaboraviti da su informacione tehnologije i tekstilna industrija najbrže rastuće grane privrede u zadnjih 10 godina u BiH.

Broj zaposlenih u tekstilnoj industriji u BiH prelazi 40 000.

Bivše učenike tekstilnih škola teško možete pronaći na Zavodima za zapošljavanje bilo gdje u BiH.

Ukoliko ne rade u tekstilnim kompanijama otvorili su vlastiti biznis i uspješno rade jer za takvo nešto nisu potrebna velika obrtna sredstva.

 

Važna napomena: Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo  će i ove godine dodijeliti stipendije za učenike prvog razreda koji se školuju za deficitarna zanimanja III stepena.

 

Posjetiti našu školu možete svaki radni dan od 08:00 - 14:00 i uvjeriti se u naš kvalitet i tradiciju.

 

Dobro nam došli.

 

 

     Direktor škole:

 

Behudin Rovčanin, prof.