11.07.2018

Na osnovu članova 72., 73. i 74. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 23/17) Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo objavljuje

 

DRUGI K O N K U R S

 za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2018./2019. godini.

 Konkurs za upis u PRVI razred srednjih škola u školskoj 2018./2019. godini traje od 11. jula do 13. jula 2018. godine.

 

 

06.07.2018

Drugi konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole bit će objavljen u srijedu 11. jula 2018. godine i bit će otvoren do 13. jula 2018. godine a isti će se također provoditi putem online sistema.

Konačni rezultati upisa u srednje škole Kantona Sarajevo za drugi upisni rok bit će objavljeni u petak 13. jula 2018. godine iza 19.00h.

05.07.2018

Konačne rang liste prvog upisnog roka u prvi razred srednjih škola Kantona Sarajevo objavljene su danas, 5.7.2018. godine u 19.00 h na web stranici: https://upis.emis.edu.ba

 Trenutkom objave konačnih rang lista, učenici stiču pravo upisa u program srednjeg obrazovanja u kojem se nalaze u sklopu upisne kvote.

Konačne rang liste više se ne mijenjaju.

 Učenici koji se nisu našli ni na jednoj rang listi srednje škole imaju mogućnost izbora srednjih škola u drugom upisnom roku.

 

 

Upis učenika u prvi razred školske 2018/2019. godine 

Poštovani učenici i roditelji učenika završnih razreda osnovnih škola molimo Vas da pročitate nekoliko važnih informacija kada je riječ o upisu u prvi razred Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn.

Ukoliko se odlučite za jednu od srednjih škola koja može obezbijediti stručno znanje onda svakako prije apliciranja za upis posjetite našu školu i uvjerite se da mi imamo:

Učenici koji završe našu školu četvrtog stepena mogu studirati na svim fakultetima i visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Ukoliko žele da nastave svoje usavršavanje mogu izabrati neki od Tekstilnih fakulteta sa sjedištem u Travniku, Bihaću ili Banja Luci.

 

Svakako nemojte zaboraviti da su informacione tehnologije i tekstilna industrija najbrže rastuće grane privrede u zadnjih 10 godina u BiH.

Broj zaposlenih u tekstilnoj industriji u BiH prelazi 40 000.

Bivše učenike tekstilnih škola teško možete pronaći na Zavodima za zapošljavanje bilo gdje u BiH.

Ukoliko ne rade u tekstilnim kompanijama otvorili su vlastiti biznis i uspješno rade jer za takvo nešto nisu potrebna velika obrtna sredstva.

 

Važna napomena: Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo  će i ove godine dodijeliti stipendije za učenike prvog razreda koji se školuju za deficitarna zanimanja III stepena.

 

Posjetiti našu školu možete svaki radni dan od 08:00 - 14:00 i uvjeriti se u naš kvalitet i tradiciju.

 

Dobro nam došli.

 

 

     Direktor škole:

 

Behudin Rovčanin, prof.