TImod 2020

TImod 2020 je mjesto na kojem će se okupiti eminentni naučnici, istraživači i stručnjaci iz oblasti tekstilnih tehnologija i modnog dizajna te je jedinstvena prilika za razmjenu međunardnih iskustava iz navedenih oblasti.

Cilj Simpozija TImod 2020 je je napraviti spoj teorijskih i praktičnih znaja, a to je moguće jedino povećavanjem dodatne vrijednosti¸ odnosno usavršavanjem kroz stručni certificirani seminar i ostale planirane sadržaje.

Simpozij će biti održan u periodu od 03. do 05. aprila 2020. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Učenici Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn će i ove godine učestvovati. Od njih očekujemo da ponove prošlogodišnji uspjeh i zauzmu jedno od prvih mjesta iako znamo da će biti jaka konkurencija jer su svoje učešće, po prvi put, najavile i škole tekstilnog i kožarskog usmjerenja iz Hrvatske i Srbije.

Želimo im puno sreće i uspjeha.

 

TImod 2019

25. maja 2019. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku otvoren je IV Međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2019.

Organizator simpozija je Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Koorganizatori su Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Absolute group i Hasky sport.

Partneri su RIGO D.O.O. Slovenija, Privredna/gospodarska komora u FBIH i TImod expo (sajam tekstila, kože i obuće).

U okviru simpozija održava se i takmičenje učenika srednjih škola  tekstilnog i kožarskog usmjerenja Bosne i Hercegovine u šivanju i konstrukciji odjeće.

Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn je osvojila prvo mjesto u šivanju.

Učenik IV-1 razreda Kolić Enis, koji je predstavljao našu školu na ovom zahtjevnom takmičenju, je kao nagradu dobio punu stipendiju za prvu godinu studija na Fakultetu za tehničke studije smjer Tekstilno inžinjerstvo i dizajn Univerziteta u Travniku.

Kolektiv Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn i svi učenici su mu od srca čestitali na postignutom uspjehu.

Škola je kao nagradu za osvojeno prvo mjesto dobila moderni šivaći stroj tvrtke JACK opremljen automatskim podizanjem stopice i odsjecanjem konca sa bešumnim radom motora niske potrošnje električne energije.

Posebne čestitke i svim profesorima praktične nastave koju su učestvovali u pripremama učenika za takmičenje.