U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS: 400 sarajevskih srednjoškolaca u posjeti Memorijalnom centru Srebrenici - Potočari

17.10.2018

(Press služba)

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo danas je, peti put po redu, 400 sarajevskih srednjoškolaca u pratnji svojih profesora posjetilo Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

 Ovoga puta, u Srebrenici su učenici i profesori iz Prve bošnjačke gimnazije, Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn te Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva.

 Kao i prethodne četiri posjete, i ova je počela obilaskom mezarja i spomen sobe, zatim prisustvom historijskom času a okončala se projekcijom filma prikazanom u prostorijama Muzeja genocida.

 Pomenuto ministarstvo tokom mjeseca oktobra organizira posjete svih učenika drugih razreda sarajevskih srednjih škola Memorijalnom centru, kako bi učili i upoznali se na neposredan način sa historijskim činjenicama vezanim za period agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do1995. godine, s posebnim osvrtom na događaje koji su prethodili julu 1995. godine, danu pada Srebrenice, kao i počinjenom genocidu nad civilima.