PROFESORI STRUČNO-TEORETSKE I PRAKTIČNE NASTAVE I

NASTAVNICI PRAKTIČNE NASTAVE

 

 

 
Edita Teparić

DIPLOMA: dipl.ing. tekstilne tehnologije

PREDMET: tekstilna grupa predmeta

KRATKA BIOGRAFIJA:

Srednju tekstilnu tehničku školu završila u Loznici. Diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od školske 1996./97. zaposlena u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn kao nastavnik stručno teoretske nastave. Sretno udata i majka troje djece: dva sina i jedna kćerka.

 

 
Dženana Ramić

DIPLOMA: dipl.ing. tekstilne tehnologije smjer oblikovanje i projektiranje

PREDMET: tekstilna grupa predmeta

KRATKA BIOGRAFIJA:

Završila sam Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu - smjer modni dizajn. Od 1995.  samostalno radim i izlažem kao modni dizajner, 1999. modna revija u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Od 2001. radim u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn kao profesor.

 

 
Mirnes Zec

DIPLOMA: profesor sporta

PREDMET: tjelesni i zdravstveni odgoj

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam 02.05.1974. godine. Osnovnu školu završio na Palama. Završio sam srednju mašinsku tehničku školu. Fakultet sporta i Višu trenersku školu sam završio 2000. godine. Radim u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn. Također radim kao trener u F.K. "NOVI GRAD".

 

 

 
Zulfo Aruković

DIPLOMA: doktor nauka u oblasti sporta i tjelesnog odgoja

PREDMET: tjelesni i zdravstveni odgoj - sport

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam 10.01.1968. godine u Berkovićima općina Rogatica. Doktorirao na Fakultetu sporta u Sarajevu. Dobitnik Zlatne plakete za razvoj sporta Kantona Sarajevo od Ministarstva nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo. Predavač na seminarima u zemlji i inostranstvu ispred Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo. Istaknuti sportski radnik u košarkaškom savezu BiH.

 

 
Ramiz Kulovac

DIPLOMA: inženjer odjevne tehnologije

PREDMET: praktična nastava

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen u Žepi 24.02.1966. godine. Radio sam u proizvodnji odjeće na poslovima tehnologa i organizatora proizvodnje oko petnaest godina.  Radim u stručno-teoretskoj i praktičnoj nastavi šest godina.

   
Ibrahim Pezo

DIPLOMA: ing. tekstilne tehnologije

PREDMET: praktična nastava

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam 15.12.1956.god. u Goraždu. Gimnaziju završio u Rogatici. Višu tekstilnu tehničku školu u Varaždinu. Od 1979. godine zaposlen u Tvornici dječje konfekcije "JASNA" - Rogatica. U školi zaposlen od 1996. godine
   
Lejla Drakovac

DIPLOMA: profesor engleskog jezika i književnosti

PREDMET: engleski jezik

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođena sam u Sarajevu gdje sam završila osnovnu školu, Prvu gimnaziju kao i Filozofski fakultet. U školi radim od 2005.godine.

   
Rafija Aličković

DIPLOMA: dipl.ing. tekstilne tehnologije

PREDMET: tekstilna grupa predmeta

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođena sam 04.04.1958.godi. u Rudom. Nastanjena sam u Visokom. Završila sam ovu školu a poslije Tekstilni fakultet u Banja Luci. Radila sam do 1996. godine u firmi Vitex - Visoko a od 1996. godine radim u prosvjeti. Od 1998. godine radim u kao profesor u ovoj školi.

   
Samir Pačavar

DIPLOMA: doktor nauka iz oblasti tekstila

PREDMET: tekstilna grupa predmeta

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam 19.01.1964. god. u Jajcu. Gimnaziju završio u Jajcu. Diplomirao na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn radim od 2002. godine kao nastavnik stručno-teoretske grupe predmeta. Sretno oženjen. Imam jednu djevojčicu i jednog dječaka.

   
Samir Durmišević

DIPLOMA: dipl.ing. tekstilne tehnologije

PREDMET: tekstilna grupa predmeta

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam 29.12.1964. god. u Rogatici. Po završetku Gimnazije upisujem u Ljubljani FNT - tekstilnu tehnologiju. U Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn radim od 2000. godine kao profesor stručno-teorijske nastave.

   
Aida Bašić

DIPLOMA: dipl.ing. tekstilne tehnologije

PREDMET: organizacija konfekcijske proizvodnje

KRATKA BIOGRAFIJA:

Srednju tekstilnu tehničku školu završila u Brčkom. Diplomirala na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od školske 1996./97. zaposlena u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn kao nastavnik stručno teoretske nastave. Sretno udata.

   
Behudin Kozica

DIPLOMA: dipl.ing. odjevne tehnologije

PREDMET: konstruiranje odjevne tehnologije

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođen sam u Prijpolju 05.04.1967. godine. Srednju tekstilnu tehničku školu završo u Prijepolju. Fakultet završio u Zagrebu 1992. Dobio Rektorsku nagradu za najbolji studentski rad u Zagrebu. Od školske 1999. zaposlen u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn kao profesor stručno teoretske nastave. Oženjen. Jedno dijete i jedna žena.

   
Alma Durmišević

PREDMET: Praktična nastava

DIPLOMA: diplomirani inženjer dizajnersko konfekcijskog smjera

KRATKA BIOGRAFIJA:

Rođena 07.07.1976. godine u Doboju. Osnovnu i srednju školu završila sam u Tešnju. U Mješovitoj srednjoj tekstilnoj školi počela sam sa radom 2002. godine u kojoj i danas radim.

   
Amra Ganić

PREDMET: Engleski jezik

DIPLOMA: Profesorica engleskog jezika i književnosti

KRATKA BIOGRAFIJA: Rođena u Živinicama. Filozofski fakultet završila u Tuzli. Sretno udata i majka dvije djevojčice.