PANEL DEBATA

25.3.2021. sa početkom u 17:30 sati u organizaciji Centra za kulturu dijaloga učenici i učenice  Javne ustanove  Mješovite srednje  škole Čelić, KŠC “Sv. Josip” i Srednje škole za tekstil, kožu i  dizajn održana je panel debata na temu: Kulturno i historijsko naslijeđje Bosne i Hercegovine. Debatanti debatnog kluba Modus  Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn  Akir Latić,Emma Krih i Džejna RIbica    govorili su o posebnim aspektima kuturne i historijske baštine Bosne i Hercegovine.

Akri Latić: Tradicionalna nošnja naroda Bosne i Hercegovine

Emma Krih: Prirodne ljepote Bosne I Hercegovine I njihov uticaj na kulturu I kulturnu I hiostorijsku baštinu

Džena Ribica: Sevdalinka

Zadovoljstvo nam je bilo družiti se sa našim prijateljima i prijateljicama iz spomenutih škola. Nadamo se da ćemo se ubrzo  uspjeti okupiti kako smo  to navikli u okviru Centra za kulturu dijaloga.

Veliko hvala direktorici Centra za kulturu dijaloga Nadina Nadinche Balagic  koja nas je sve okupila i kolegicama Emilija Grandet  Nasiha Mulahalilovic

Alma Ahmethodžić prof.

 

PANEL DEBATA

U novom online izdanju Debatnih novosti svoje mjesto našla je i panel debata koja je održana u prostorijama Srednje škole za tekstil kožu i dizajn 26.09.2019. godine u okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet. Zahvaljujemo se direktorici Centra za kulturu dijaloga prof. dr.  Sanji Vlaisavljević   što uvijek isprati aktivnosti u kojima učestvuju naši debatanti.

Alma Ahmethodžić prof.       

 

 

 

26.9.2019.godine u prostorijama Srednje škole za tekstil kožu i dizajn održana je panel debata na temu Uloga međureligijskog dijaloga za izgradnju interkulturalnog društva i otvorenog pogleda na svijet i druge u okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet. Partneri u projektu su Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn, Srednja muzička škola, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, OSCE, Mreža izgradimo mir zajedno, Udruženje profesora i nastavnika Građansko obrazovanje,TPO Fondacija i Etos inicijativa.Posebno za panel se zahvaljujemo Arijani Aganović ispred OSCE-a koja je prepoznala volju i želju mladih ljudi sagrade zajednicu koja se temelji na uvažavanju razlika i pravednosti i jednakosti.Također, veliko hvala panelistima Elmi Softić-Kunitz, Miroslavu Bagarić, Vladimiru Vasiću i Enesu Martinovića kao i modelatoru panela Ademu Olovčiću. Pored OSCE za panel doprinos je dalo Udruženje profesora i nastavnika Građansko obrazovanje ispred kojeg je bio Mirsad Cvrk. Zahvaljujemo se učenicima iz Srednje škole metalskih zanimanja i našim dragim gostima iz Istočnog Sarajeva  iz Srednje škole 28. juni Istočno Sarajevo sa profesoricom Rankom Radovanović. Hvala dragoj Azri Nezirlić koja je večeras bila naš dragi gost ispred TPO Fondacije.  Projekt podržava TPO Fondacija I Etos inicijativa.

Koordinatorice

Alma Ahmethodžić,Mubina Mujčić i Aldijana Muslim