17.05.2019

Nagrade - osvojen moderni inovativni šivaći stroj

Na nedavno održanom takmičenju srednjih škola tekstilnog i kožarskog usmjerenja u okviru Međunardnog simpozija tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2019 koji se već tradicionalno održava na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku učenik IV-1 razreda Kolić Enis je osvojio vrijedne nagrade.

Učenici su se za vrijedne nagrade takmičili u "Konstrukciji odjeće" i "Šivanju odjeće". Svim učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta pripale su vrijedne nagrade.

Svečana dodjela nagrada obavljena je u petak 17.05.2019. godine u prostorijama Fakulteta za tehničke studije. Nagrade je uručila voditeljica studija doc.dr.sc. Amra Tuzović.

Kolić Enis je osvojio prvo mjesto u "Šivanju odjeće" i za Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn osigurao moderni  inovativni šivaći stroj. Sponzor ove nagrade je komapnija "RIGO" iz Slovenije koja se bavi prodajom strojeva i opreme za tekstilnu i kožarsku industriju.

Fakultet za tehničke studije je za osvojeno 1. mjesto učeniku Kolić Enisu osigurao punu stipendiju za I godinu redovnog studija na smjeru Tekstilno inžinjerstvo i dizajn. Želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku daljeg školovanja.