"Europski dani mode"

28.9.2019.

U Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn održana je radionica u okviru projekta "Europski dani mode", u kojoj su učestvovali  mladi dizajneri iz cijele Europe i učenici iz Srednje škole za tekstil kožu i dizajn Sarajevo.Učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn stekli su nova iskustva a radionica je bila edukativnog karaktera. Gostovanje mladih dizajnera je uveličao i jedan od najpoznatih dizajnera/ kreatora u regionu, Adnan Hajrulahović HAAD.

Tema radionice je bila Patchwork T- Shirt, koju su mladi dizajneri zajedno sa učenicima Srednje škole za tekstil kožu  dizajn skicirali dizajnirali, krojili i  napokon sašili. Ono što je bilo posebno interesantno jeste da je preko 30 učesnika zajedno radilo na jednom odjevnom predmetu, a imali su svega dva sata za ovaj kreativni poduhvat. Svi dizajneri i učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn iznosili su svoje ideje i iste prenosili  na
dizajn i kroj patchwork  T-Shirt-a. Ovaj nevjerovatan kreativni poduhvat mladih dizajnera i učenika Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn možete pogledati u galeriji slika.