MIROVINA

Profesorice Đipa Mirza i Mahmutović Sejda danas idu u mirovinu.

Pedagog-pshiholog škole je u ime kolektiva čestitala kolegicama zasluženu mirovinu i zaželjela im puno dobrog zdravlja te im uručila cvijeće i skromne poklone.

Direktor škole se obratio u ime škole  te je rekao da je ovo ujedno sjetan i radostan dan. Sjetan jer se rastajemo od kolegica nakon puno provedenih zajedničkih godina a radostan jer kolegice idu zdrave u mirovinu. Napomenuo je da bi bilo lijepo da nas često posjećuju jer će ovo zauvijek ostati njihova druga kuća.

Kolegica Mahmutović Sejda je za sve članove kolektiva organizirala bogatu zakusku a kolači su posebno dobri bili.

Kada je došla kući još jednom se svima obratila na viberu:

"Hvala Vam drage moje kolege što ste mi uljepšali moj zadnji radni dan. Zaista imamo mnogo lijepih uspomena jer smo zajedno rasli i sazrijevali, tokom mojih 23 godine provedene sa Vama. Ipak odgovorno tvrdim da se ljudi poznaju i prepoznaju po kraju ..... Ja sam sretna i spokojna jer sam danas vidjela i osjetila empatiju od mojih dragih kolega.

Neka ste mi svi živi i zdravi, bez izuzetaka, a ja ću svakako povremeno pokucati na vrata moje škole, kako bih nahranila svoju dušu. Grlim Vas sve puno i još jednom Vam se zahvaljujem."