21.11.2019.

Završena je izložba "Umjetnost u izgradnji interkulturalnosti i međureligijskog dijaloga" u okviru projekta ETOS Inicijative "Jednaki u različitosti -spoznajmo i živimo svijet"

Hvala svima koji su nas podržali, svima koji su doprinijeli da sve bude kako jeste.

Posebno hvala gospođi Lejli Dizdarević pomoćnici načelnika Općine Stari Grad koja je prepoznala rad i trud učenika kao i gospodinu Arminu Omerović direktoru Centra za kulture i mladih koji je ustupio prostor za izložbu.

Hvala upravi škole koja podržava naše aktivnosti, pedagogici Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn Almedini Pašić- Muratović, pomoćniku direktora Merdinu Hašimbegoviću i svim profesorima koji su izdvojili vremena i posjetili izložbu.

Tim dežurnih prof. Amela Stambol, Refija Aličković, Aldijana Muslim( iz Srednje Muzičke škole) i Rasim Šahman

Tim dežurnih učenika Almedina Lačič, Iman Džido, Merjem Cico, Lamia Sinančević, Naida Vilić, Akir Latić, Larisa Oruč i Amina Kulo.

Koordinirale organizacijom izložbe Alma Ahmethodžić Selma Bičo Subašić

 

20.11.2019.

Hvala direktorici TPO Fondacije Zilki Spahić-Šiljak što je  izdvojila radove učenika Srednje škole za tekstil kožu i dizajn da ih pokaže na ETOS konferenciji održanoj u Stuttgartu.

Radovi su nastali u okviru projekta ETOS Inicijative „Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet“ i trenutno su izloženi u Centru kulture i mladih

Izložba nosi naziv „Umjetnost u izgradnji interkulturalizma i međureligijskog dijaloga“

Alma Ahmethodžić prof.

 

18.11.2019.

Otvorena je izložba "Umjetnost u izgradnji interkulturalizma i međureligijskog dijaloga" u okviru projekta ETOS Inicijative "Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet".

Veliko hvala gospođi Lejli Dizdarević, pomoćnici načelnika Općine Stari Grad  koja je otvorila izložbu. Veliko hvala Centru kulture i mladih i direktoru gospodinu Arminu Omeroviću koji nam je ustupio prostor.

Hvala direktoru Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn gospodinu Behudinu Rovčaninu, prof. koji uvijek ima razumijevanja za naše aktivnosti. Hvala pedagogu-psihologu škole gospođi Almedini Pašić- Muratović koja nam je pomagala u svemu ovome kao i pomoćniku direktora gospodinu Merdinu Hašimbegoviću

Hvala kolegici Editi Teparić koja je danas sa IV-3 razredom prisustvovala svečanom otvaranju.

Hvala svim našim dragim gostima  iz TPO Fondacije i Mreži za izgradnju mira koji su danas svojim dolaskom uveličali našu izložbu.

Koordinatorice u aktivnostima Alma Ahmethodžić i Selma Bičo Subašić

Pozivamo sve da posjete izložbu u periodu 19.11.-21.11.2019. godine od 09:00-13:00h

Centar kulture i mladih, Jelića broj 1

 

18.10.2019.

Realizovana je i posljednja aktivnost u okviru projekta "Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet" na kojoj su uručene zahvalnice i nagrade za učenike. Pored Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn  učesnici u projektu bili su Srednja muzička škola, Srednja ugostiteljsko-turistička škola, OSCE, Mreža izgradimo mir zajedno i Udruženje profesora, nastavnika Građansko obrazovanje. U toku realizacije aktivnosti  planiranih u projektu  pridružili su nam se i učenici Srednje škole metalskih zanimanja. Zahvaljujući vrijednim  profesorima Rasimu Šahmanu i Željkoi Andrić učenici su kroz umjetnost ideju interkulturalizma i međureligijskog dijaloga predstavili svim učesnicima i posjetiteljima izložbi i koncerata koji su održani u toku projekta. Svim učesnicima u projektu veliko HVALA! Koordinatorice Alma Ahmethodžić, Aldijana Muslim i Mubina Mujačić

Projekt je dio programa ETOS Inicijative koji provodi TPO Fondacija iz Sarajeva.

 

17.10.2019.

Sa početkom u 19:00 h u prostorijama Srednje Srednje muzičke škole u okviru  "Projekta jednaki u različitosti -spoznajmo i živimo svijet" održan je koncert koji su pripremili učenici Srednje muzičke škole , izložba likovnih radova koju su pripremili učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn i prikazan  video pod nazivom

" Obilazak Starog Grada"  u kojem je prikazan dan u kojem su svi učesnici u projektu zahvaljujući učenicima iz Srednje ugostiteljsko-turističke škole upoznati  sa sakralnim objektima i kulturno-historijskim nasleđjem. Zahvaljujemo se vrijednim profesorima koji su radili sa učenicima Željki Andrić, Rasimu Šahmanu i Mubini Mujačić. Hvala dragim gostima, kolegicama i kolegama kao i učenicima. Posebno hvala volonterima!

Projekt je dio programa ETOS Inicijative koji provodi TPO Fondacija iz Sarajeva.

 

 

16.10.2019.

Sa početkom u 19:00 h u prostorijama Srednje ugostiteljsko-turističke  okviru "Projekta jednaki u različitosti -spoznajmo i živimo svijet" održan je koncert koji su pripremili učenici Srednje muzičke škole , izložba likovnih radova koju su pripremili učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn i prikazan  video pod nazivom " Obilazak Starog Grada"  u kojem je prikazan dan u kojem su svi učesnici u projektu zahvaljujući učenicima iz Srednje ugostiteljsko-turističke škole upoznati  sa sakralnim objektima i kulturno-historijskim nasleđjem. Zahvaljujemo se vrijednim profesorima koji su radili sa učenicima Željki Andrić, Rasimu Šahmanu i Mubini Mujačić. Hvala dragim gostima, kolegicama i kolegama kao i učenicima. Posebno hvala volonterima!

Projekt je dio programa ETOS Inicijative koji provodi TPO Fondacija iz Sarajeva.

Koordinatorice: Alma Ahmethodžić,Aldijana Muslim I Mubina Mujačić

 

 

15.10.2019.

Sa početkom u 19:00 h u prostorijama Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u okviru projekta „Jednaki u različitosti -spoznajmo i živimo svijet" održan je koncert koji su pripremili učenici Srednje muzičke škole, izložba likovnih radova koju su pripremili učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn i prikazan je video pod nazivom  "Obilazak Starog Grada". Video prikazuje sve učesnike u projektu, a zahvaljujući učenicima iz Srednje ugostiteljsko-turističke škole,  svi učesnici su se upoznali sa sakralnim objektima i kulturno-historijskim naslijeđem. Zahvaljujemo se vrijednim profesorima koji su radili sa učenicima Željki Andrić, Rasimu Šahmanu i Mubini Mujačić. Hvala dragim gostima, kolegicama i kolegama kao i učenicima. Posebno hvala volonterima!

Projekt je dio programa ETOS Inicijative koji provodi TPO Fondacija iz Sarajeva.

Koordinatorice: Alma Ahmethodžić,Aldijana Muslim I Mubina Mujačić

 

02.10.2019.

 

U okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet šest učenika Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn sa profesorom Rasimom Šahmanom vrijedno rade na stvaranju svojih umjetničkih djela čija je tema intekulturalnost i međureligijski dijalog.Inspiraciju  za stvaranje svojih umjetničkih djela dobili su  obilaskom Starog Grada u kojem su im pomogli učenici Srednje ugostiteljsko-turističke škole dok učenici Srednje muzičke škole vrijedno uvježbavanju izabrane kompozicije koje će izvesti na izložbi i koncertu 15.,16., i 17. 10. 2019.  u navedenim školama. Projekt podržava TPO Fondacija i Etos inicijativa.

Koordinatorice projekta Alma Ahmethodžić, Aldijana Muslim  i Mubina Mujačič

 

 

01.10.2019.

U okviru projekta Jednaki u različitosti- spoznajmo i živimo svijet po programu 01.10.2019. godine planiran je obilazak  Starog Grada i njegovih znamenitosti. Za ovu aktivnost  bili su zaduženi profesorica Mubina Mujačić i učenici Srednje ugostiteljsko-turističke  škole. Obilasku Starog Grada prisustvovali su profesori Rasim Šahman, Aldijana Muslimm, Mirsad Cvrk, Željka Antić, Alma Ahmethodžić i profesor i drag gost  Enes Martinovic. Pored profesora u obilasku grada su učestvovali učenici Srednje ugostiteljsko-turističke turističke škole, Srednje muzičke škole, Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn i Srednje škole metalskih zanimanja. Hvala vrijednim kolegicama i kolegama kao i vrijednim učenicama i učenicima.

Plan i program obilaska:

 Careva džamija,

Crkva svetog Ante,

 Gazi Husrev-begova  džamija,

 Saborna crkva Presvete Bogorodice,

Katedrala Srca Isusova,

Muzej Jevreja,                        

Sebilj,

Narodna kuhinja Stari Grad i

Vijećnica

Čestitke svim učesnicima!🇧🇦

Hvala TPO Fondaciji koja podržava projekt Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet

Hvala učenicama koje su danas fotografisale!

Objavili:

https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/jednaki-u-razlicitosti

 

 

 

 

 

 

 

 19.9.2019. godine zvanično su počele aktivnosti u okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet koji ima za cilj edukaciju o značaju međureligijskog dijaloga u izgradnji interkulturalnog društva koje pored njegovanja različitosti i  jednakosti njeguje vrijednosti poput etičnosti, tolerancije, otvorenosti i solidarnosti.Projekt podržava TPO Fondacija i Etos inicijativa a u projektu učestvuju Srednja škola za tekstil kožu i dizajn, Srednja  ugostiteljsko-turistička škola, Srednja muzička škola, Udruženje profesora i nastavnika Građansko obrazovanje, Mreža izgradimo mir zajedno i OSCE. Kako projekt Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet navedeni cilj realizuje pored panela i kroz različite forme umjetnosti, muzike i slikanja, učenici Srednje škole metalskih zanimanja kroz glumu će  predstaviti značaj navedenih vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu.  U projektu Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet direktno učestvuju ispred Srednje škole za tekstil,kožu i dizajn direktor Behudin Rovčanin i profesori  Refija Aličković, Amela Stambol, Rasim Šahman i Alma Ahmethodžić.

Ispred Srednje muzičke škole Aldijana Muslim i Željka Antić

Ispred Srednje ugostiteljsko-turističke škole Mubina Mujčić

Ispred Udruženja profesora, nastavnika Građansko obrazovanje Mirsad Cvrk

Ispred OSCE-a Arijana Aganović

Ispred Mreže izgradimo mir zajedno Goran Bubalo

Koordinatorice u projektu Alma Ahmethodžić Aldijana Muslim i Mubina Mujčić.

OBJAVILI:

Mreža izgradimo mir zajedno https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/srednja-skola-za-tekstil-kozu-i-dizajn-jednaki-u-razlicitosti/

Etos inicijativa https://www.facebook.com/585922164942857/posts/1252706394931094/

FB GRUPA  JAVNA USTANOVA SREDNJA ŠKOLA ZA TEKSTIL KOŽU I DIZAJN https://www.facebook.com/groups/131477540176/permalink/10162192118940177/