16.10.2019.

16.10.2019.godine sa početkom u 19:00 h u prostorijama Srednje ugostiteljsko-turističke  okviru "Projekta jednaki u različitosti -spoznajmo i živimo svijet" održan je koncert koji su pripremili učenici Srednje muzičke škole , izložba likovnih radova koju su pripremili učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn i prikazan  video pod nazivom " Obilazak Starog Grada"  u kojem je prikazan dan u kojem su svi učesnici u projektu zahvaljujući učenicima iz Srednje ugostiteljsko-turističke škole upoznati  sa sakralnim objektima i kulturno-historijskim nasleđjem. Zahvaljujemo se vrijednim profesorima koji su radili sa učenicima Željki Andrić, Rasimu Šahmanu i Mubini Mujačić. Hvala dragim gostima, kolegicama i kolegama kao i učenicima. Posebno hvala volonterima!

Projekt je dio programa ETOS Inicijative koji provodi TPO Fondacija iz Sarajeva.

Koordinatorice: Alma Ahmethodžić,Aldijana Muslim I Mubina Mujačić

 

 

15.10.2019.

Sa početkom u 19:00 h u prostorijama Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn u okviru projekta „Jednaki u različitosti -spoznajmo i živimo svijet" održan je koncert koji su pripremili učenici Srednje muzičke škole, izložba likovnih radova koju su pripremili učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn i prikazan je video pod nazivom  "Obilazak Starog Grada". Video prikazuje sve učesnike u projektu, a zahvaljujući učenicima iz Srednje ugostiteljsko-turističke škole,  svi učesnici su se upoznali sa sakralnim objektima i kulturno-historijskim naslijeđem. Zahvaljujemo se vrijednim profesorima koji su radili sa učenicima Željki Andrić, Rasimu Šahmanu i Mubini Mujačić. Hvala dragim gostima, kolegicama i kolegama kao i učenicima. Posebno hvala volonterima!

Projekt je dio programa ETOS Inicijative koji provodi TPO Fondacija iz Sarajeva.

Koordinatorice: Alma Ahmethodžić,Aldijana Muslim I Mubina Mujačić

 

02.10.2019.

 

U okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet šest učenika Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn sa profesorom Rasimom Šahmanom vrijedno rade na stvaranju svojih umjetničkih djela čija je tema intekulturalnost i međureligijski dijalog.Inspiraciju  za stvaranje svojih umjetničkih djela dobili su  obilaskom Starog Grada u kojem su im pomogli učenici Srednje ugostiteljsko-turističke škole dok učenici Srednje muzičke škole vrijedno uvježbavanju izabrane kompozicije koje će izvesti na izložbi i koncertu 15.,16., i 17. 10. 2019.  u navedenim školama. Projekt podržava TPO Fondacija i Etos inicijativa.

Koordinatorice projekta Alma Ahmethodžić, Aldijana Muslim  i Mubina Mujačič

 

 

01.10.2019.

U okviru projekta Jednaki u različitosti- spoznajmo i živimo svijet po programu 01.10.2019. godine planiran je obilazak  Starog Grada i njegovih znamenitosti. Za ovu aktivnost  bili su zaduženi profesorica Mubina Mujačić i učenici Srednje ugostiteljsko-turističke  škole. Obilasku Starog Grada prisustvovali su profesori Rasim Šahman, Aldijana Muslimm, Mirsad Cvrk, Željka Antić, Alma Ahmethodžić i profesor i drag gost  Enes Martinovic. Pored profesora u obilasku grada su učestvovali učenici Srednje ugostiteljsko-turističke turističke škole, Srednje muzičke škole, Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn i Srednje škole metalskih zanimanja. Hvala vrijednim kolegicama i kolegama kao i vrijednim učenicama i učenicima.

Plan i program obilaska:

 Careva džamija,

Crkva svetog Ante,

 Gazi Husrev-begova  džamija,

 Saborna crkva Presvete Bogorodice,

Katedrala Srca Isusova,

Muzej Jevreja,                        

Sebilj,

Narodna kuhinja Stari Grad i

Vijećnica

Čestitke svim učesnicima!🇧🇦

Hvala TPO Fondaciji koja podržava projekt Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet

Hvala učenicama koje su danas fotografisale!

Objavili:

https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/jednaki-u-razlicitosti

 

 

 

 

 

 

 

 19.9.2019. godine zvanično su počele aktivnosti u okviru projekta Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet koji ima za cilj edukaciju o značaju međureligijskog dijaloga u izgradnji interkulturalnog društva koje pored njegovanja različitosti i  jednakosti njeguje vrijednosti poput etičnosti, tolerancije, otvorenosti i solidarnosti.Projekt podržava TPO Fondacija i Etos inicijativa a u projektu učestvuju Srednja škola za tekstil kožu i dizajn, Srednja  ugostiteljsko-turistička škola, Srednja muzička škola, Udruženje profesora i nastavnika Građansko obrazovanje, Mreža izgradimo mir zajedno i OSCE. Kako projekt Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet navedeni cilj realizuje pored panela i kroz različite forme umjetnosti, muzike i slikanja, učenici Srednje škole metalskih zanimanja kroz glumu će  predstaviti značaj navedenih vrijednosti u bosanskohercegovačkom društvu.  U projektu Jednaki u različitosti-spoznajmo i živimo svijet direktno učestvuju ispred Srednje škole za tekstil,kožu i dizajn direktor Behudin Rovčanin i profesori  Refija Aličković, Amela Stambol, Rasim Šahman i Alma Ahmethodžić.

Ispred Srednje muzičke škole Aldijana Muslim i Željka Antić

Ispred Srednje ugostiteljsko-turističke škole Mubina Mujčić

Ispred Udruženja profesora, nastavnika Građansko obrazovanje Mirsad Cvrk

Ispred OSCE-a Arijana Aganović

Ispred Mreže izgradimo mir zajedno Goran Bubalo

Koordinatorice u projektu Alma Ahmethodžić Aldijana Muslim i Mubina Mujčić.

OBJAVILI:

Mreža izgradimo mir zajedno https://www.mreza-mira.net/vijesti/aktivnosti-mreze/srednja-skola-za-tekstil-kozu-i-dizajn-jednaki-u-razlicitosti/

Etos inicijativa https://www.facebook.com/585922164942857/posts/1252706394931094/

FB GRUPA  JAVNA USTANOVA SREDNJA ŠKOLA ZA TEKSTIL KOŽU I DIZAJN https://www.facebook.com/groups/131477540176/permalink/10162192118940177/