PROJEKT GRAĐANIN / JA GRAĐANIN

 

12.3.2019.

Održano je školsko takmičenje Projekt građanin/ Ja građanin.

Svim učenicima čestitam na radu i odgovornosti. Svi razredi su ispoštovali formu razrednog portofolija za PG takmičenje.

Ono što je također značajno naglasiti jeste da iz godine u godinu kako u prezentaciji tako i u praktičnom vizuelnom dijelu (razredni portofolio) napredujemo, koristimo razne tehnike crtanja, slikanja kako bi se svaka tema što bolje, orginalnije i vizuelno predstavila.

Pobjednička tema je: Problem netolerancije među mladima.

Predstavnik i predstavnice škole na opštinskom takmičenju su: Alen Mašnić, Imam Džindo, Fatma Darwis, Mirela Dobrača, Azra Ramović, Sara Kanlić, Lejla Salihović i Armina Avdović.

Sudili: Almedina Pašić-Muratovič, Harun Hadžić i Alma Ahmethodžić

 Hvala profesorici Elbasi Mulić na izdvojenom vremenu.

 Profesorica: Alma Ahmethodžić

 

23.03.2018. godine

Održano je školsko takmičenje Projekt građanin/ Ja građanin. Učenici III-1, koji su obrađivali temu „Problem pasivnosti mladih“ su školski predstavnici na opštinskom takmičenju Projekt građanin/ Ja gradjanin u školskoj 2017/2018. Pohvale učenicama III-4 Ljubovic Lejli i Durmo Jasmini koje su dostojanstveno branile boje i temu svog razreda kao i učenicima III-3 Edi Demiroviću, Denisu Bogućaninu, Arijani Ferizović i Sabini Kadić koji su, uprkos svemu, na pohvale vrijedan način branili boje svog razreda i temu. Čestitke odgovornim učenicama III-2 koje su u izradi razrednog portfolija najviše uradili za IV grupu i danas se borile da na što bolji našin predstave svoju temu i rad što su i uspjele a to su Dželila Kuldija, Hanan Smajić, Ema Nuhefendić kao i Milici, voditeljici današnjeg programa i Medina Krajičin. Čestitke svim danasnjim učesnicima koji su uprkos lošim vremenskim prilikama uspjeli doći i svoje obaveze učenicki odgovorno izvršiti.