DEBATA

22.11.2019. godine

Održana je JAVNA DEBATA na tezu: Da li se debatom u  BiH i EU može doprinjeti demokratičnosti?

 Debatovali su:

A1 Ajla Džanović

A2 Larisa Oruč

A3 Amina Vrućak

N1 Akir Latić

N2 Andrea Jovanović

N3 Alisa Sjenar

Kako nam se bliži Dan državnosti BiH uz prikladan program prisjetili smo tog važnog datuma kao i činjenicu da je za  zdravo i funkcionalno društvo neophodno obrazovanje, kritičko promišljanje bazirano na činjenicama i aktivnošću pojedinca ( građanina) kao i i svih nas ( građana)  ukoliko  želimo da živimo u funkcionalnoj demokratiji i prosperitetnom društvu u svakom mogućem smislu.

Govor na temu: Demokratija, Anita Hukić

Program vodila Amina Kulo

Alma Ahmethodžić prof.

 

 

 

01.3.2019.

Kao i svake godine članovi debatne sekcije Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn prikladnim programom obilježe bitne datume a jedan od njih je Dan nezavisnoti Bosne i Hercegovine. Kako je u toku online sedmica to nas nije spriječilo da obilježimo ovaj bitan datum.

Svi učenici su dobili kratku prezentaciju  u kojoj se nalaze historijske činjenice bitne za ovaj dan kao čestitku.

U ime svih članova  debatne sekcije i moje lično svim građanima BiH čestitamo Dan nezavisnosti.

Voditelj debatne sekcije: Alma Ahmethodžić prof.

 

 

 

 

08.12.2018.

U organizaciji Centra za kulturu dijaloga održano je Regionalno debatno takmičenje na kojem je sudjelovalo 14 ekipa.

Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn predstavljale su Alisa Sjenar, Larisa Oruč i Amina Vrućak.

Kao trener čestitam našim debatanticama koje su danas debatovale protiv finalista i koje su u najboljem svjetlu predstavljale školu.

Detaljnije informacije o plasmanu očekujemo u ponedjeljak.

Treba napomenuti da smo jedina stručna škola koja je uspjela da se kvalifikuje na takmičenje koje je ove godine podrazumijevalo i kvalifikacije za takmičenje.

 

Alma Ahmethodžić, prof.

 

DEBATA

19.11.2018.

U Srednjoj školi za tekstil, kožu u dizajn održana je debata na tezu: U Bosni i Hercegovini se u dovoljnoj mjeri njeguje kulturna baština.

Program:

Himna Bosne i Hercegovine

Prezentacija: Kulturna baština BiH, Amina Kulo

Debata:

A1 Alisa Sjenar A2 Larisa Oruč A3 Amina Vručak

N1 Ena Lošić N2 Amajla Daut N3 Esma Mulaosmanović

Prisustvovali debati učenici koji pohađaju nastavu Kulture religija, učenici IV-1 i IV-3

Hvala!

 

 

 DEBATA

23.-25.02.2018. U tuzlanskoj Behram-begovoj medresi održano je XXI Državno debatno natjecanje čiji je organizator Centar za kulturu dijaloga  pod sloganom Jednakost za sve. Članovi debatnog kluba Modus Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn su izborili plasman na ovo prestižno natjecanje u okviru kojeg su  dostojanstveno predravljali školu. Pored debatanta Inele Subašić, Amajle Daut i Ede Demirovića u Tuzlu su išle kao staff Alisa Sjenar i Esma Mulaosmanović i to na osnovu dostavljenih matrijala u CKD i broja aktivnosti koje realizuje debatni klub u programu CKD. Kao trener želim da čestitam svojoj ekipi na dobrom predstavljanju škole uz poruku da sledeće godine očekujemo bolje rezultate.

                                                                                                 Trener: Alma Ahmethodžić prof.

 

10.01.2018.  Potvrda iz Centra za kulturu dijaloga. Debatni tim sa Regionalnog takmičenja  Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn  osigurao je plasman na 21. Državnom debatnom takmičenju koje će se održati 23.-25.02.2018. u Tuzli u Behram-begovoj medresi.Pored debatnog timskog takmičenja 2 najbolje rangiranih debatanata  takmičiti će se i u govorništvu. Srednju školu za tekstil, kožu i dizajn  predstavljati i boriti se za što bolji plasman slijedeći debatnati:  Inela Subašić, Edo Demirović i Amajla Daut. Sretno našim debatnatima  na pripremama koje su već dogovorene  i naravno sretno  na takmičenju.

UČESNICI:

·         * svi debatni treneri/suci članovi mreže klubova Centra za kulturu dijaloga, bez obzira da li je njihova ekipa izborila plasman na Državno natjecanje,

·           *   članovi pobjedničkih ekipa sa regionalnih debatnih natjecanja u Banja Luci i Sarajevu,

 * najbolji pojedinačni govornici nakon kvalifikacija na Državnom natjecanju (12 govornika) - za smotru govornika.

 

 

 

 

03.12.2017. godine održano je Međuregionalno debatno takmičenje u organizaciji Centra za kulturu dijaloga . Srednja škola za tekstil, kožu i dizajn osvojila je 18. od ukupno 34 mjesta što je zavidan rezultat imajući u vidu koje su škole ispred a koje su škole iza nas. Također je činjenica da nemamo termina za debatu i konačno ponosno mogu navesti i činjenicu da su naši debatanti angažovani u raznim aktivnostima te da nemaju dovoljno vremena da se adekvatno posvete debati. Kao trener i profesor ČESTITAM MOJIM DEBATANTIMA!

Najbolji individualni rezultat osvojila je Inela Subašić 12 mjesto (10 po bodovima) od 99 mjesta zatim Amajla Daut i Edo Demirović.

Čestitamo Edi jer je danas imao prve debate a već u drugoj je osvojio najviši broj bodova.

Čestitke i informacija za Državno debatno takmičenje koje će biti do petka.

Alma Ahmethodžić prof.