CIVITAS

19.02.2018. Ove godine članovi debatnog kluba i CIVITAS sekcije učestvuju u kampanji „Pink Shirt day“ kao milioni mladih ljudi u cijelom svijetu koji obilježavaju Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja Dan ružičastih majica“ izvorno „Pink Shirt Day“, a obilježava se zadnje srijede u februaru.

U okviru kampanje naši učenici će nastupiti na platou Skenderije  u oficijelnom programu sa predstavom Prijatelju svi smo isti za koju je pisao scenarij Edo Demirović III-1 a prije nastupa koji je planiran 28.02.2018.  od 12-14 sati profesorice Elbasa Mulić i Alma Ahmethodžić će realizovati radionicu  u kojoj će učestvovati učenici I-3 razreda. Također u okviru kampanje učenici biraju Najboljeg prijatelja onog koji je najviše učestvovao u kampanji a naši učenici su izabrali da to priznanje dobije Amajla Daut III-1

 

07.02.2018. godine  na adresu Srednje  škole za tekstil, kožu i dizajn  stigla je zahvalnica od strane NVO Mreža za izgradnju mira za realizovane aktivnosti  koje su realizovali učenici debatne i CIVITAS sekcije  u okviru Sedmice ljudskih prava povodom obilježavanja 10 decembra/prosinca 2017. godine, Dana ljudskih prava. Kao profesor koji vodi i debatnu i CIVITAS sekciju zahvaljujem se učenicima koji su učestvovali u  raznim aktivnostima sve u cilju edukacije i promovisanja ljudskih prava.

Učenici: Edo Demirović, Denis Bogućanin, Inela Subašić, Sari Hodžić, Dženeta Mekić, Arijana Ferizović, Šahat Hanan, Gagula Abdurahim, učenicima I-1, II-3, III-1 i naravno kolegice koje su pomogle da sve planiramo realizujemo Selma Subašić, Amela Stambol i Elbasa Mulic.

                                                                         Alma Ahmethodžić prof. voditelj debatne i CIVITAS sekcije

 

 

 

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine članovi debatne i civitas sekcije Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn 23.11.2017. realizovali su prikladan program uz poruku:

JEDNA JE BIH JEDNA JE DOMOVINA!!!